Zon is ziek….

Er was eens een meisje, ze hield heel veel van de zon en ging ook iedere dag buiten toen de zon scheen, maar eens op een dag verdween de zon, huh? Zou hij ziek zijn? Ze riep zon! Zon! Maar de zon kwam niet, alleen maar regen, het meisje huilde en schreef een brief voor hem:

Liefste zon: ik wou dat je terug schijnen kon, wat is er met jouw? Gisteren straalde je zin de lucht en was de lucht zee blauw, en nu is ze valleen maar grijs, kan je me iets terug sturen als u kan schrijven?. Liefst het meisje wat van je houd!…

Het meisje kwam naar buiten en liep naar haar oma, haar oma vroeg: waar is de zon? Wel! de zon is ziek! Hij luistert muziek en hij schrijft wat er nog van zijn inspiratie over blijft! Maar meisje toch! je droomt! Het werd donker en het meisje ging slapen, snel werd het ochtend en er lag een brief op haar nachtkastje, liefste meisje wat van me houd, ik hou ook van jouw, maar ik ben ziek dankzij de regen, ik wil schrijven, maar ik ben ziek en ik kan er niet meer tegen, tegen die regen! Ik heb ijskoud! Je moet het kristal vinden in het bos, het ligt kort bij een boom en als je dat kristal gevonden hebt spreek dan dit uit, zon! Oh zon! Ik wou dat je schijnen kon en die regen verdwijnen kon! Het meisje rende naar het bos en zag daar een diamant liggen, ze nam die vast en riep: zon! Zon! Zon! Ik wou dat je schijnen kon en dat die regen verdwijnen kon! De regen verdween en de zon scheen weer, zon was genezen, de zon bedankte haar met een beloning, namelijk een ijsje van goud!

Einde!

Een gedachte over “Zon is ziek….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s